Loading Events

Το Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων διοργανώνει σειρά διαλέξεων με θέμα «Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1960 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΑΥΡΙΟ – Μια Κριτική Προσέγγιση». Υπεύθυνος και εισηγητής της σειράς διαλέξεων θα είναι ο Πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Ανδρέας Θεοφάνους.

Σκοπός της σειράς διαλέξεων είναι αφ΄ ενός η κριτική αξιολόγηση της πορείας του Κυπριακού από το 1960 μέχρι σήμερα και αφ΄ ετέρου η επικέντρωση στο μέλλον. Μεταξύ άλλων, θα γίνει εκτεταμένη αναφορά σε κομβικά σημεία του Κυπριακού καθώς και στη στάση των διαφόρων δυνάμεων. Επιπρόσθετα, θα αξιολογηθεί η στάση των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας. Έμφαση θα δοθεί στη συζήτηση των θεμάτων με τη συμμετοχή ολόκληρης της ομάδας των παρευρισκόμενων.

Οι επτά διαλέξεις θα λάβουν χώρα μεταξύ 4 Οκτωβρίου-15 Νοεμβρίου 2022 και θα γίνονται κάθε Τρίτη, η ώρα 18:00–20:00, στην αίθουσα M114, Κτίριο Millennium, 1ος όροφος, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Σε όσους παρακολουθήσουν και τις 7 διαλέξεις, θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται έγκαιρα να δηλώσουν συμμετοχή στο 22841600 ή στο 22841611 ή/και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Κατά την πρώτη ημέρα των διαλέξεων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέλθουν περίπου 20 λεπτά ενωρίτερα για τακτοποίηση της εγγραφής τους. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές προς το κοινό, με δικαίωμα συμμετοχής το ποσό των 90 ευρώ και για φοιτητές 70 ευρώ. Παρακολούθηση μεμονωμένων διαλέξεων 20 ευρώ και 15 ευρώ για φοιτητές. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων.

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top